Red Velvet torta
sponsored links
A red velvet torta egy bíborszínü, puha csokoládétorta. Kiválóan alkalmas fondant, tejszín vagy vajkrémes torták alapjául. A gyönyörü bíborszínt föleg úgy tudjuk hangsúlyozni, ha valamilyen fehér színü krémmel töltjük meg. Mint például a vanilia krém vagy fehér csokoládé alapú krémek.
Hozzávalók:
250g liszt
1 sütöpor
Csipetnyi só
2 ek kakaópor
113g vaj (szobahömérsékletü)
300g cukor
2 tojás
1 vanilia aroma
2,4dl író vagy teljes terjtartalmú tej
2 ek piros ételfesték
1 kk ecet (fehér, lehet valami aromás is)
1kk szódabikarbona
Elkészítés:
1. Melegítsd elö a sütöt 175 fokra.
2. Szitáld a lisztet egy tálba a sütöporral, kakaóporral és a sóval.
3. Kikavarjuk a vajat a cukorral, míg krémes nem lesz. Add hozzá elöször a tojásokat, majd a vaniliaaromát.
4. A piros ételfestéket oldjuk fel az íróban.
5. Felváltva adjuk a vajas krémhez az írót, majd a lisztes keveréket.
6. Egy kis tálban keverjük el az ecetet és a szódabikarbónát. Hagyjuk egy kicsit buborékolni, majd keverjük a tesztához.
7. Sütöpapírral kibélelt tortaformába öntjük és 30 perc alatt megsütjük.
Tü próbát végezzünk.
Jó étvágyat!