Red Velvet Cake

2011-07-24

sponsored links

 
Írnám, hogy az igazi, hogy az eredeti és abszolút autentikus..., de annyi verzió kering az amerikai oldalakon, hoyg választani is nehéz! A cél az volt, hogy legyen a legamerikaibb, de közben azért "ehetõ" is. Így hát piros amennyire lehet (itt az ételszínezéknek köszönhetõ), és krémsajtos lágy krém került a rétegek közé, valamint kívülre.
Azt hiszem a kb. 10 tesztelõ egyöntetû véleménye alapján ez sikerült is. Egy sütihez sem hasonlítható azok közül, amit eddig kóstoltam, de nagyszerû találmány, mindenképp ajánlom kipróbálásra, akár muffin formájában is.  Ha lehet, ne 40 fokban készítsük, mert a krém folyni fog mindenfelé...:)

Nem is szaporítom továbba szót, jöjjön a -nem túl rövid- recept:

Red velvet cake - Vörös bársony torta
A tésztához:
250g liszt
0,5tk só
15g kakaópor
115g vaj
300g cukor
3 tojás
2 tk vaníliakivonat
240ml író
4tk piros ételfesték
2tk ecet
2tk szódabikarbóna

A krémhez: ...

Folytats a blogon ... muffinmuhely.blogspot.com/2011/07/red...

sponsored links

Keres?s