Recés krumpli tejszínben párolva
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg krumpli, 15 dkg sonka, 15 dkg sajt, 1 hagyma, 1 evõkanál házi ételízesítõ, 1 evõkanál darált paprika, 1 evõkanál apróra vágott petrezselyemzöld, 1 teáskanál étkezési keményítõ, 2 dl fõzõtejszín, olaj, só, bors, fûszerpaprika.
Elkészítése:
1. A krumplit meghámozzuk, a sonkát meg a sajtot vékony szeletekre vágjuk.
2. A krumplikat keresztben bevagdossuk, úgy, hogy alul egyben maradjanak.
3. Minden vágásba egy-egy kis szelet sajtot, illetve sonkát teszünk, megszórjuk sóval, borssal meg fûszerpaprikával.
4. Egy kiolajozott tepsibe szórjuk az apróra vágott hagymát, az ételízesítõt, meg a paprika darálékot.
5. Beletesszük a krumplikat, felöntjük 2 dl vízzel és megszórjuk a petrezselyemzölddel.
6. Forró sütõben 40-50 percig pároljuk, félidõben ráöntjük a keményítõvel elkavart tejszínt is. Forrón tálaljuk.