Recés krumpli tejszínben párolva

2018-01-31

sponsored links



Hozzávalók 4 személyre: 1 kg krumpli, 15 dkg sonka, 15 dkg sajt, 1 hagyma, 1 evõkanál házi ételízesítõ, 1 evõkanál darált paprika, 1 evõkanál apróra vágott petrezselyemzöld, 1 teáskanál étkezési keményítõ, 2 dl fõzõtejszín,  olaj, só, bors, fûszerpaprika.
Elkészítése:

1.      A krumplit meghámozzuk, a sonkát meg a sajtot vékony szeletekre vágjuk.
2.      A krumplikat keresztben bevagdossuk, úgy, hogy alul egyben maradjanak.


3.      Minden vágásba egy-egy kis szelet sajtot, illetve sonkát teszünk, megszórjuk sóval, borssal meg fûszerpaprikával.
4.      Egy kiolajozott tepsibe szórjuk az apróra vágott hagymát, az ételízesítõt, meg a  paprika darálékot.


5.      Beletesszük a krumplikat, felöntjük 2 dl vízzel és megszórjuk a petrezselyemzölddel.

6.      Forró sütõben 40-50 percig pároljuk, félidõben ráöntjük a keményítõvel elkavart tejszínt is. Forrón tálaljuk. 


Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2018/01/re...

sponsored links

Keres?s