Receptem a RECEPTTÁR-ban: Tökös lecsó darált hússal, kolbásszal
sponsored links
Receptem a RECEPTTÁR-ban: Tökös lecsó darált hússal, kolbásszal
A Kiskegyed RECEPTTÁR szeptember-októberi számában megjelent egy receptem
A receptet még 2014. júniusában küldtem be a Mindmegetté-nek. Aki kíváncsi rá, íme a blogbejegyzésemben így nézett ki:
Tökös lecsó darált hússal, füstölt kolbásszal
Tökös lecsó darált hússal, füstölt kolbásszal
A mélyhûtõben volt gyalult tök. Ideje volt kezdeni vele valamit. Tökfõzelékhez nem volt kedvem, bár volt kapor, meg tejföl is a hûtõben. Viszont lecsót már régen ettem.Hozzávalók:
- 25 dkg gyalult tök
- 2 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg paprika
- 1 db kápia paprika
- 2 db csípõs hegyes paprika
- 4 db chili
- 1 szelet füstölt szalonna
- 25 dkg darált hús (sertés)
- 10 dkg füstölt csípõs kolbász
- 3 ek étolaj
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt csípõs paprika
- 6 db közepes nagyságú újkrumpli
Elkészítés:
A szalonnát felkockázom, a hagymákat durván darabolom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomokat negyedelem.
Egy fazékban teszek fel vizet forralni, megsózom.
Egy serpenyõben olajon megpirítom a szalonnát, rádobom a hagymát, dinsztelem. Majd ráteszem a darált húst, fehéredésig pörkölöm. Ekkor következik a paprika, majd a paradicsom, végül a tök. Fûszerezem
Közben míg a lecsó készül, megdörzsölöm a krumplit, belevágom a forrásban lévõ vízbe. A kolbászt felkarikázom.
Amikor már majdnem kész a lecsó beleteszem a kolbászt. A tûzhelyt elzárom, s hõntartáson még hagyom a lecsót és a kolbászt készrefõni.
Jöhet a tálalás!
P.S. A recept a Hírkeresõ 2014.07.06 Toplistájá-ban: