Recept: Tökfõzelék

2011-07-01

sponsored links

Hozzávalók egy jófajta tökfõzelékhez

  • 1 méretes, legalább kilós tök
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 babérlevél
  • 1 kis doboz tejföl
  • kapor, só, bors ízlés szerint

Vallásos így készíti

  • A tök két végét vágjuk le, vékonyan hámozzuk meg. Hosszában vágjuk félbe és egy evõkanállal vájjuk ki a magos részt. (Könnyen megy.)
  • A két fél tököt felezzük meg, és négyoldalú sajtreszelõnk nagyobbik lyukán szépen reszeljük le az egészet.
  • Sózzuk meg, hagyjuk állni, jó húsz perc után nyomjuk ki belõle a vizet, majd öblítsük le róla a sót.
  • Kevés olajon dinszteljük meg a hagymát. Pirospaprika, majd keverjük hozzá a tökreszeléket. Egy pohár vízzel öntsük fel, mehetnek a babérlevelet, végül kis lángon fedõ alatt pároljuk. (Ha soknak is tûnik elsõre, ne aggódjunk, össze fog esni a végére.)
  • Mikor felforrt, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Ekkor adjuk hozzá a friss, apróra vágott kaprot. (Így nem tûnnek el a fõzés végére az illatok.)
  • Sok idõre már nem lesz szükségünk, ha megkóstolunk egy kis tököt, és szétomlik a szánkban, készen is vagyunk.
  • Fogjuk a tejfölt, és vékony habarást csinálunk. Kis doboz esetén...

Folytats a blogon ... gasztroszex.blog.hu/2011/07/01/recept...

sponsored links

Keres?s