Recept: Tökfõzelék
sponsored links
Hozzávalók egy jófajta tökfõzelékhez
- 1 méretes, legalább kilós tök
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 babérlevél
- 1 kis doboz tejföl
- kapor, só, bors ízlés szerint
Vallásos így készíti
- A tök két végét vágjuk le, vékonyan hámozzuk meg. Hosszában vágjuk félbe és egy evõkanállal vájjuk ki a magos részt. (Könnyen megy.)
- A két fél tököt felezzük meg, és négyoldalú sajtreszelõnk nagyobbik lyukán szépen reszeljük le az egészet.
- Sózzuk meg, hagyjuk állni, jó húsz perc után nyomjuk ki belõle a vizet, majd öblítsük le róla a sót.
- Kevés olajon dinszteljük meg a hagymát. Pirospaprika, majd keverjük hozzá a tökreszeléket. Egy pohár vízzel öntsük fel, mehetnek a babérlevelet, végül kis lángon fedõ alatt pároljuk. (Ha soknak is tûnik elsõre, ne aggódjunk, össze fog esni a végére.)
- Mikor felforrt, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Ekkor adjuk hozzá a friss, apróra vágott kaprot. (Így nem tûnnek el a fõzés végére az illatok.)
- Sok idõre már nem lesz szükségünk, ha megkóstolunk egy kis tököt, és szétomlik a szánkban, készen is vagyunk.
- Fogjuk a tejfölt, és vékony habarást csinálunk. Kis doboz esetén...