Recept: Boeuf bourguignon/burgundi marharagu
sponsored links
Hozzávalók és így készítjük két személyre elrejtve a sorok között
- Vágjunk fel apró szeletekre 5 dkg kolozsvári szalonnát, két perc alatt pirítsuk meg egy serpenyõben. A szalonnát vegyük ki. Ha ez megvan, vágjunk fel kockára 50 dkg marhahúst (nem kell hátszín, szebb comb, lapocka megteszi), és olívaolajban pirítsuk meg minden oldalát.
- Tegyük félre, a serpenyõbe most mehet egy fej fel szelt vöröshagyma, két darab karikára szelt sárgarépa.
- Most kell majd egy jénia/kerámia tál, ami hõálló persze, és egykönnyen nem ég benne le semmi. Mindent pakoljunk bele, jöhet egy tk só, fél tk feketebors. A Child féle recept itt liszttel sûrít, ezt döntsük el, mennyire követjük. Ha igen, akkor szórjunk lisztet a húsra, keverjük el, be is tehetjük néhány percre a sütõbe, hogy a liszt megbarnuljon.
- Öntsünk rá egy dl húslevest és két-három dl vörösbort (szigorúan szárazat, lehetõleg fiatalabbat és ne barrikoltat, kékfrankos, portugieser tökéletes hozzá), egy evõkanál paradicsompürét, egy gerezd ...