Rebarbarás, zabpelyhes piskótatorta
sponsored links
Nagyon szeretjük a rebarbarát. Az idén ez az elsõ süti, amit rebarbarával készítek. Most találtam ki a receptet, de nagyon finom lett. Tudom ajánlani :)
Hozzávalók:
- 4 egész tojás,
- 25 dkg kristálycukor,
- 20 dkg fehér liszt,
- 5 dkg zabpehely,
- 1/2 csomag sütõpor,
- 2 kk vaníliás cukor,
- 6 ek víz,
- 3 szál rebarbara.
A tojásokat szétválasztottam, a tojásfehérjékbõl kemény habot vertem, majd félretettem. A tojássárgákhoz hozzáadtam a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd habosra kavartam. A lisztbe belekavartam a zabpelyhet, a sütõport és apránként hozzáadtam a tojássárgához és simára kavartam, hozzáadva közben a vizet is. Utána a tojásfehérjét óvatosan beleforgattam a masszába és sütõpapírral kibélelt formába öntöttem. A rebarbarát megmostam, meghámoztam és 0,5 cm-es karikákra vágtam, majd egyenletesen rászórtam a tésztára. Elõmelegített sütõben, lassú tûzön aranybarnára sütöttem.