Rebarbarás-zabpelyhes keksz eperrel
sponsored links
Amíg a komolyabb fagyok be nem köszöntenek, addig a piacon szépen piroslik és zöldellik a rebarbara, amibõl jobbnál jobb ételeket lehet készíteni, többek között süteményeket is.
S ha megbékélünk azzal, hogy a multik polcain nem hazai gyümölcsökkel találkozunk már leginkább, akkor vegyünk egy kis epret is, hiszen remek kiegészítõ a rebarbarához.
S máris készíthetünk egy nagyon finom kekszet...mondjuk egy jó teázáshoz.
REBARBARÁS-ZABPELYHES KEKSZ EPERREL
Hozzávalók - 25 darabhoz -
- 8 dkg teljes kiõrlésû liszt
- 4 dkg finomliszt
- 8 dkg zabpehely
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- ízlés szerint cukor - én 8 dkg-ot tettem bele -
- 1 kk. vanília eszencia
- 1 csipet só ...