Rebarbarás torta,eperrel díszítve
sponsored links
Hozzávalók a piskótához:
4 db tojás
8 evõkanál hideg víz
0,5 csomag sütõpor
A tojások súlyával megegyezõ cukor és liszt
Hozzávalók a krémhez:
300 g. rebarbara
60 g. cukor
3 csomag 36 g piros tortazselé + 6 evõkanál cukor + 0,5 liter víz
400 ml. habtejszín
1 cs. vaníliás cukor
Hozzávalók a díszítéshez:
6 db eper
100 g. kókuszreszelék
1 evõkanál eperlekvár
Elkészítése:
Melegítsük elõ a sütõt 160 fokra, gáznál 1-2 fokozat között.
Szilikonos sütõpapírt vágjunk a tortaforma aljába.
Melegítsük elõ a sütõt 160 fokra, gáznál 1-2 fokozat között.
Szilikonos sütõpapírt vágjunk a tortaforma aljába.
Mérjük meg az egész tojásokat és jegyezzük meg hány dekák voltak.
Üssük fel az összes tojást egy tálba, mérjük bele a tojások súlyának megfelelõ cukrot.
Adjuk hozzá a 8 evõkanál vizet,és egy gépi habverõvel verjük fel jó habosra,kb. 20 perc alatt.
Fontos! .. hogy a cukornak el kell olvadnia, mert különben ki ül a tetejére a tortánk sütése közben.
A felvert tojáshabhoz hozzákeverjük a sütõporral elkevert lisztet , majd beleöntjük az elkészített
24 cm-es kerek tortakarikába.
Üssük fel az összes tojást egy tálba, mérjük bele a tojások súlyának megfelelõ cukrot.
Adjuk hozzá a 8 evõkanál vizet,és egy gépi habverõvel verjük fel jó habosra,kb. 20 perc alatt.
Fontos! .. hogy a cukornak el kell olvadnia, mert különben ki ül a tetejére a tortánk sütése közben.
A felvert tojáshabhoz hozzákeverjük a sütõporral elkevert lisztet , majd beleöntjük az elkészített
24 cm-es kerek tortakarikába.
Tetejét egyenletesen elkenjük és berakjuk a sütõbe sülni.
Az elsõ 15 percben tilos kinyitni a sütõt,mert a hideg levegõtõl összeeshet a piskótánk.
Sütési idõ,kb. 35 perc de ez az idõ függ a sütõ milyenségétõl is.
Ezért tû próbáig süssük.
Tû próba : Amikor azt gondoljuk hogy jó lesz a piskótánk , szúrjunk a közepébe egy hústût ,majd húzzuk ki ,és ha nincs rajta tésztaragacs akkor megsült a piskótánk.
Tû próba : Amikor azt gondoljuk hogy jó lesz a piskótánk , szúrjunk a közepébe egy hústût ,majd húzzuk ki ,és ha nincs rajta tésztaragacs akkor megsült a piskótánk.
Viszont ha ragacsos marad akkor süssük tovább.
A formában hagyjuk kihûlni,majd ketté vágjuk.
Míg sül a piskótánk készítsük el a krémet
A rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk,feldaraboljuk,és lábasba tesszük.
50 ml. vizet öntünk rá, édesítjük a cukorral és 1 percig fõzzük.
A tortazseléket fél liter vízben feloldjuk.
Hozzáadunk 6 evõkanál cukrot és a folyadékot lassan kevergetve felforraljuk.
Hozzáadjuk a rebarbarához és hagyjuk hûlni.
Amikor zselésedni kezd a formában lévõ alsó tortalapra öntjük.
Hûtõbe tesszük dermedni.
A tejszínt a vaníliás cukorral édesítjük és kemény habbá verjük.
A tejszínhabot a megdermedt zselére kenjük és ráhelyezzük a másik tortalapot.
Egy éjszakára hûtõbe tesszük.
Másnap,
Óvatosan kivesszük a tortánkat a formából és a tetejét lekenjük kevés eperlekvárral.
A torta oldalát és tetejét beszórjuk kókuszreszelékkel.
Az epreket félbevágjuk,a tortára rakjuk.
Egy kevés rebarbarával is díszíthetjük.
A rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk,feldaraboljuk,és lábasba tesszük.
50 ml. vizet öntünk rá, édesítjük a cukorral és 1 percig fõzzük.
A tortazseléket fél liter vízben feloldjuk.
Hozzáadunk 6 evõkanál cukrot és a folyadékot lassan kevergetve felforraljuk.
Hozzáadjuk a rebarbarához és hagyjuk hûlni.
Amikor zselésedni kezd a formában lévõ alsó tortalapra öntjük.
Hûtõbe tesszük dermedni.
A tejszínt a vaníliás cukorral édesítjük és kemény habbá verjük.
A tejszínhabot a megdermedt zselére kenjük és ráhelyezzük a másik tortalapot.
Egy éjszakára hûtõbe tesszük.
Másnap,
Óvatosan kivesszük a tortánkat a formából és a tetejét lekenjük kevés eperlekvárral.
A torta oldalát és tetejét beszórjuk kókuszreszelékkel.
Az epreket félbevágjuk,a tortára rakjuk.
Egy kevés rebarbarával is díszíthetjük.