Rebarbarás sós pite
sponsored links
Legtöbben ahhoz vagyunk szokva, hogy a rebarbarából valamilyen édesség, sütemény készül. Pedig már nemegyszer készítettem levest belõle csirkehússal, vagy ezt használtam más levesek savanyítására, illetve salátákba, mártásokba tettem bele, és nem utolsó sorban befõtteket vagy lekvárokat készítettem vele, belõle. Ezúttal azonban egy laktató sós ételbe is beletettem, olyanba, amit a nap bármely szakában el lehet fogyasztani, sõt, kirándulásra vagy munkahelyre is el lehet vinni. Nagyon ízlett a családnak, még a férjemnek is, aki amúgy nincs túlságosan oda az ilyen pitefélékért.
Rebarbarás sós pite
Hozzávalók 4-5 személyre: 10 dkg hajszálvékonyra szeletelt császárszalonna, 30 dkg rebarbara, 1 csokor újhagyma, ? piros húsú kaliforniai paprika, 30 dkg sajt, 6 tojás, 2 dl tejszín, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, kevés olaj, vaj;
a tésztához: 25 dkg liszt, 25 dkg hideg vaj, 1 csapott mokkáskanál só, 1 tojás.
KT - 2017/6