Rebarbarás sárgarépa krémleves (paleo)
sponsored links
A nyári melegben igazi hûsítõ fogás lehet ez a kissé savanykás ízvilágú leves, ha hidegen fogyasztjuk, persze melegen is éppen olyan jó. A savanykás ízt ízlés szerinti édesítõ hozzáadásával tompíthatjuk.
GLASS -növényi italkészítõ automatával készítettem el ezt a levest is. Ha a gépre vagytok kíváncsiak, akkor ide kattintsatok. Ha pedig az eddig elkészített levesekre, növényi tejekre akkor ide. illetve ide.
Hozzávalók:
30 dkg sárgarépa
20 dkg rebarbara szár (nem kell pucolni)
1-2 evõkanál méz (vagy ízlés szerinti édesítõ anyag)
5-6 dl húsleves vagy zöldségalaplé
1 csapott teáskanál kurkuma
1-2 gerezd fokhagyma
törött bors
só
a tálaláshoz:
olívaolaj
balzsamecet
A megtisztított sárgarépát és a rebarbara szárat kisebb darabokra vágjuk. A többi hozzávalóval együtt a gépbe tesszük. Húslevessel felöntjük a maximum jelig, majd a krémlevesek programot elindítva, hagyjuk, hogy a gép megfõzze és krémesítse a hozzávalókat. Ennyi... Melegen, vagy jól behûtve egyaránt finom. Tálaláskor balzsamecetet és olívaolajat locsolunk a tetejére.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!