Rebarbarás rózsa
sponsored links
Hozzávalók: 25 g élesztõ, 1 kisk. cukor, 500 g liszt, 300 g tej, 2 tojássárga, 4 evk. cukor, 5 evk. olaj.
Még: 4 szál friss rebarbara, 200 g cukor, 50 ml víz, 100 g olvasztott vaj.
Kelt tésztát készítünk a szokásos módon. Míg kel, elkészítjük a rebarbarát. A rebarbarát megmossuk és apró kockákra vágjuk. A cukorból meg a vízból szirupot fõzünk, hozzáadjuk a felaprított rebarbarát és 3 percig kavargatva összefõzzük. A szirupban hagyjuk kihûlni. Ha meghûlt leszûrjük.
A tésztát kinyújtjuk olvasztott vajjal lekenjük , majd kanállal rápakoljuk az édes rebarbarát. Ha édesebbre szeretnénk még behinthetjük cukorral. Feltekerjük, kettévágjuk. Tepsire tesszük mind a két darabot, kör alakba, mintegy rózsát alakítva ki. Elõmelegített sütõben szép pirosra sütjük.