Rebarbarás pite
sponsored links
Gyerkõcöm névnapjára készült - meglepett, hogy pitét kért, ráadásul rebarbarásat, de nem lehet okom panaszra, mert végül jóízûen megevett belõle néhány izmos szeletet. :)
Az omlós tésztához a lisztet, porcukrot, sót és fahéjat késes robotgépbe mértem, hozzáadtam a hideg vajat és morzsásra dolgoztattam a géppel. Ekkor beleütöttem egy tojás sárgáját és 1-2 evõkanál hideg vizet csorgattam hozzá - annyit, amennyivel rövid idõ alatt összeállt a tészta. Gombócot formáltam, folpackba tekertem és egy órára behûtöttem. Amíg a tészta pihent, a rebarbarát megtisztítottam, feldaraboltam és egy pici víz, valamint a cukor kíséretében megpároltam.
A sütõt bekapcsoltam 200-210 °C-ra. A tésztát kivettem a hûtõbõl, kinyújtottam és kibéleltem vele a piteformát. Megszurkáltam villával a tésztát és bedugtam a fagyasztóba, amíg elõmelegedett a sütõ. Elõkészítettem a ...