Rebarbarás pite

2012-05-13

sponsored links


      Nem is olyan rég tudtam meg, hogy a rebarbara a sóskafélék családjába tartozó zöldségfajta. Érdekes módon nem a levelét vagy a gyökerét fogyasztjuk, hanem csak a szárát. Mondom zöldség és mégis gyümölcsként kerül az asztalunkra. Finom leves, sütemény, muffin, torta, kompót,  pite és sorolhatnám készülhet belõle.
Most egy egyszerû, aránylag olcsó pitereceptet szeretnék bejegyezni.
     Hozzávalók a laphoz: 50 g cukor, 100 margarin, 200 g liszt, 1 tojás, pici só.
A fenti hozzávalókat összedolgozzuk,és legalább félórát jégszekrényben pihentetjük.
     A töltelékhez szükséges: 4 szár rebarbara, 5 evk. cukor, 200 ml ...

Folytats a blogon ... juciakonyhafonok.blogspot.com/2012/05...

sponsored links

Keres?s