rebarbarás pite

2017-04-29

sponsored links

Vettem a héten egy csomag rebarbarát, de különösebben lövésem sem volt arról, hogy mit is fogok belõle készíteni. Aztán tanácstalanságomban az egyik kedvencemhez fordultam segítségért. Hát persze, hogy volt erre is receptje!
Hozzávalók: egy csomag rebarbara, az eredeti recept szerint 65 dkg, de én nem mértem le. :) 2 ek cukor ( én barna nádcukrot használtam) 2 ek darált mandula.
8 dkg vaj és egy kevés a forma kikenéséhez, 8 dkg porcukor és egy kevés a szóráshoz, 2 tojás, 1 tk reszelt citromhéj, egy kk fahéj, 20 dkg liszt, 2 tk sütõpor.
Elkészítése: a rebarbarát hámozzuk meg, daraboljuk fel és keverjük össze egy tálban a cukorral és a darált mandulával. Melegítsük elõ a sütõt 180 fokra, és kenjünk ki egy piteformát ( vagy más kisebb hõálló edényt) vajjal.
Ezt követõen keverjük habosra a puha vajat a porcukorral, adjuk hozzá a tojásokat és a citromhéjat, fahéjat, majd keverjük bele a sütõporos lisztet. Simítsuk a formába a tésztát és tegyük a tetejére a cukrozott rebarbarát. Süssük 40 percen keresztül, majd hûtsük ki, szórjuk meg porcukorral a tetejét.

Folytats a blogon ... csibekonyha.blogspot.com/2017/04/reba...

sponsored links

Keres?s