Rebarbarás pite
sponsored links
Egy kedves baráti házaspártól kaptam rebarbarát. Gondoltam kipróbálom, milyen sütemény lesz belõle. Nagyon finom lett, legkisebb fiam megállapította ez olyan mintha almás lenne csak jobb. Persze ez is "chokito sütemény" lett, ronda de finom.
50 g vaj
100 g barna cukor
50 g vaj
100 g barna cukor
100 g cukor
3 nyél rebarbara megpucolva, 2 cm-es darabokra vágva
200 g liszt
100 g cukor
1 tk. sütõpor
1/2 tk. só
1/4 tk. szódabikarbóna
2 tojás
200 ml joghurt
2 ek olaj
3 nyél rebarbara megpucolva, 2 cm-es darabokra vágva
200 g liszt
100 g cukor
1 tk. sütõpor
1/2 tk. só
1/4 tk. szódabikarbóna
2 tojás
200 ml joghurt
2 ek olaj
fahéj
kardamom
1 nagy tk. gyömbér
Elõmelegítjük a sütõt 180 fokra.
A vajat edénybe tesszük. rászórjuk a barna cukrot és alacsony lángon kb. 2 percig fõzzük. A cukornak enyhén karamellizálódnia kell. Hozzáadjuk a rebarbarát,pár percig pároljuk.
Elkészítjük a tésztát. A cukrot a tojásokkal kikeverjük és hozzáadjuk a lisztet, és a többi hozzávalót, fûszerezzük.
A rebarbarát egy pite formába tesszük a karamellel.
A tésztát a rebarbarára kanalazzuk, mindenhol el kell fednie.
Az elõmelegített sütõben 30 percig sütjük. Az elkészült süteményt a formában hagyjuk pár percig hûlni.
1 nagy tk. gyömbér
Elõmelegítjük a sütõt 180 fokra.
A vajat edénybe tesszük. rászórjuk a barna cukrot és alacsony lángon kb. 2 percig fõzzük. A cukornak enyhén karamellizálódnia kell. Hozzáadjuk a rebarbarát,pár percig pároljuk.
Elkészítjük a tésztát. A cukrot a tojásokkal kikeverjük és hozzáadjuk a lisztet, és a többi hozzávalót, fûszerezzük.
A rebarbarát egy pite formába tesszük a karamellel.
A tésztát a rebarbarára kanalazzuk, mindenhol el kell fednie.
Az elõmelegített sütõben 30 percig sütjük. Az elkészült süteményt a formában hagyjuk pár percig hûlni.