Rebarbarás nyári desszert
sponsored links
Nem tudom, mi az oka, de mostanában mintha gyakrabban látnék rebarbarát a boltokban. A piacon eddigi is felbukkant néha, de a multikra nem volt jellemzõ. Legutóbb egy kis ismeretterjesztõ tábla kíséretében bukkantam rá: mi is az a rebarbara és mit lehet csinálni vele tematikában. Talán nem véletlen, mert az emberek jelentõs részének fogalma sincs róla, hogy mire jó ez a furcsa növény. Kezdetnek készítsünk belõle egy egyszerû, nyári desszertet Jamie Oliver útmutatása alapján.
A rebarbarát nem kell különösebben pucolgatni: mossuk meg, vágjuk le a két végét, majd aprítsuk fel úgy egy centi vastag szeletekre. Sûrû kompótot, fõzünk belõle cukorral, egy kis vaníliával és narancslével. Semmi extra, egy magas falú edényében kevergessük a hozzávalókat, míg a kívánt állagot el nem érjük. Tegyük félre.
A desszert következõ eleme a fahéjas porcukorral megpirított leveles tészta. A kész, széthajtogatott leveles tésztából annyit vágjuk le, amennyit az elkészíteni szánt adagnak és a személyes ízlésünknek megfelelõnek gondolunk. Én 10x10 centis darabokat tettem egy-egy tányérra. Porcukor és fahéj keverékével hintsük meg a tésztaszeletek mindkét oldalát és közepesen forró ...