Rebarbarás nyers torta ? AIP
sponsored links
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- A “Karobos csokiszalámi” tésztáját készítjük el.
- Kibélelünk fóliával egy csatos tortaformát, majd beleegyengetjük a tésztát.
- 10-15 szál rebarbarát a leveleitõl megtisztítunk és kisebb darabokra vágva rányomkodjuk az alapra.
- Turmixolt bogyós gyümölcsöt – pl. fekete áfonyát, ribizlit, málnát, fekete ribizlit, szedret édes almával összecsépelve – a rebarbara közé kenünk.
- 0.5 liter vízbõl – 5 ek. zselatinnal készítünk a torta tetejére zselét úgy, hogy 1 dl langyos vízben elkeverjük a zselatint, majd a 4 dl forrásban lévõ vízbe öntjük, keverjük, elzárjuk a lángot, majd hûlni hagyjuk.
- Tegyünk tányért a tortaforma alá, és így öntsük nyakon a süteményünket a zselatinnal.
- Hûtõben legalább 5 órát állni hagyjuk, hogy jól megdermedjen a zselatin.
Amennyiben nem AIP szerint készül a torta, akkor lehet használni az édesítésre xukor0steviát!