Rebarbarás muffin
sponsored links
Viszonylag ritka élelmiszer a rebarbara, kevésszer fordul elõ a piacokon. Pedig én nagyon szeretem. Amíg Vácon laktunk, a közelünkben lakott egy barátunk, akinek a kertjében termett és többször kaptunk tõle. Amióta Debrecenben élünk, nem ettem rebarbarát. De most nagy mélyhûtõláda ürítésben vagyunk és találtam az alján egy kis dobozban :-D az állaga ilyenkor arra jó, hogy levesbe kerüljön, vagy süteményekbe. Így egy gyors muffin készült belõle.
Hozzávalók:
1 közepes szál rebarbara
10 dkg finomliszt
10 dkg zabliszt
1 csomag sütõpor
5 dk eritrit (vagy a cukor más alternatívája)
5 dkg kókuszolaj
175 gr szójajoghurt (bármilyen ízesítésû, de natúr is jó bele)
Elkészítés:
A rebarbarát összevágjuk (kiolvasztjuk az összevágott rebarbarát), összekeverjük a száraz alapanyagokat, majd hozzáadjuk a nedveseket. Belekeverjük a gyümölcsöt és muffin formákba téve 180 fokon 25 perc alatt kisütjük.
Porrá darált eritrittel megszórtam, illetve a natúr szójajoghurtba kevertem por-eritritet és azzal meglocsoltam.