Rebarbarás morzsa
sponsored links
Az édesség utáni vágyat csillapítandó ma délután rebarbarás morzsát sütöttem. Rebarbarás morzsát (angolul: rhubarb crumble) készíteni pofonegyszerû. Ha nincs otthon, akkor más gyümölccsel is helyettesíthetjük: alma, bogyós gyümölcsök, eper stb. Szerintem melegen vagy langyosan, friss tejszínhabbal vagy fagylalttal a legfinomabb.
Eddig számomra nem volt világos, hogy rebarbarából többféle létezik. Azt hittem, hogy ami kívül rózsaszín belül pedig zöld az teljesen nyers, pedig ez is egy változat. Ma ilyet sikerült vennem, ami valljuk be nem lett túl fotogén, szerettem volna, ha a gyümölcs harsány pinken virít a morzsa alatt. Helyette inkább a Mars felszínéhez hasonló konzisztenciát sikerült produkálnom, de higgyetek nekem nagyon finom lett!:)
Hozzávalók 4 személyre:
5-6 rebarbara (egy köteg)
1 db alma (kihagyható)
A morzsához:
17 dkg liszt
10 dkg cukor (én 5 dkg nyírfacukrot és 5 dkg nádcukrot használtam) ...