Rebarbarás-epres pite
sponsored links
Ahogy megláttam a rebarbarát, ellenállhatatlan vágyat éreztem, hogy vegyek. Bár volt egy rossz élményem, amit le kellett küzdenem. Anno elkezdtem zöldségpucolóval tisztítani, és még a plafon is piros kis pöttyös lett. Akkor megfogadtam, hogy kétszer csináltam ilyet, elõször is utoljára.
Most utána olvastam, és Chili&Vanília oldalát megnyugvást találtam, hogy elég csak jól megmosni és a két végét pár centire levágni. Úgyhogy nekiálltam. A receptet a NoSalty oldalon találtam, pik-pak megvolt:-)
Hozzávalók 24 cm-es pite sütõtálhoz:
A tésztához: 125 g margarin, 200 g liszt, 60 g cukor, 1 tojássárgája, fél cs. sütõpor, fél cs. vaníliás cukor, 1 ek. tejföl, fél citrom reszelt héja, tojás fehérje a kenéshez
A töltelékhez: 200 g eper, 200 g rebarbara, 80 g ...