Rebarbarás eperlekvár (paleo)
sponsored links
A recept hagyományos változata itt található.
Hozzávalók:
60 dkg rebarbara
80 dkg eper
1 felhasított vaníliarúd
30 dkg nyírfacukor
15 gramm Kaldenekker citrus pektin
A rebarbarát és az epret megtisztítjuk, megmossuk. A rebarbarát 3-4 centis darabokra vágjuk. Az összes hozzávalót lábasba téve, kevergetve felforraljuk, majd további 5 percig fõzzük. Lehabozzuk. A vaníliarudat kivesszük. Majd a lekvárt botmixerrel a kívánt állagúra pürésítjük. Azonnal csírátlanított csavaros tetejû üvegekbe töltjük. Lezárjuk a tetejét és 5 percre fejtetõre állítjuk.
Tipp: Én csírátlanítani úgy szoktam, hogy az elmosott üvegeket még vizesen 5 percre 750 wattra állított mikróba teszem. A még forró üvegekbe töltöm a lekvárt.
Még több tartósítás itt.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.