Rebarbarás eperlekvár (paleo)

2017-05-22

sponsored links



Van már a blogon egy paleo rebarbarás eperlekvár itt. A mostani abban különbözik tõle, hogy az almának köszönhetõen sûrûbb lett, illetve édesítõbõl is kevesebb kellett hozzá.  A lekvár hagyományos változata is megtalálható nálam itt.

Hozzávalók:

1 kg eper
50 dkg rebarbara
2 eper
fél dl víz
1 teáskanál C-vitamin
30 dkg eritrit
1,5 dkg pektin

A megtisztított, kisebb darabokra vágott gyümölcsöket a vízzel, közepes lángon, gyakran kevergetve puhára fõzzük. Hozzákeverjük a C-vitaminnal, pektinnel elkevert eritritet. Pár percig forraljuk. Botmixerrel egynemûre dolgozzuk. Csírátlanított csavaros tetejû üvegekbe töltjük. Lezárjuk. Meggyõzõdünk, róla, hogy a kupakoknál nem ereszt (azonnal észrevesszük, ha fejtetõre állítjuk az üvegeket). Mosogatógépbe tesszük (természetesen nem a mosatlanokkal együtt és mosogatószerek nélkül). Majd 70 fokos programon tartósítjuk. A mosogatógépben hagyjuk kihûlni. 

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!

Amikhez felhasználhatjuk a lekvárt (a receptekért a képek fölötti megnevezésre kell kattintani)












Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s