Rebarbarás eperfagylalt
sponsored links
Szépen kihajtottak a tavaly ültetett rebarbarák, átvészelték a nagyon hideg telet. Nem bírtam tovább várni, levágtam néhány zsenge szárat róluk. Mikor lemértem az összedarabolt szárakat, mindössze 10 dkg-ot nyomtak. Vékony zsenge szárak voltak, talán hagyni kellett volna még nõni õket egy kicsit. Ebbõl aztán nem lesz fagyi, se sorbet, talán egy clafoutis-ra elég lett volna. Lett viszont rebarbarás eperfagyi. És míg a cetlire lejegyzetelt arányoknak lába nem kel, gyorsan ideírom, mert nagyon-nagyon finom lett. A piac tele édes hazai eperrel, már az ára sincs annyira az egekben, mint 2 hete, jöhetnek sorban az epres finomságok.
A fagyi készítés idén annyival módosul, hogy csökkentem a cukor mennyiségét, és egy részében nyírfacukrot használok. A hétvégén felfedeztünk egy remek fagyizót, ahol van nyírfacukorral készült fagyi is. Tudjátok, nagyon kritikus vagyok a fagyikkal kapcsolatban. Az ország 10 legjobb fagyizója közül is szórtam már ki, nem egyet, nekem nem ízlettek a fagylaltjaik. Persze tudom, ezek nagyon szubjektív listák. De itt remek volt mind a négyféle, amit kóstoltunk. Az enyém málna és bazsalikomos citrom volt.
Hamarosan itt a bodza is. A tegnapi környéken tett kerékpártúránk alkalmával már néhány félig kinyílt ...