Rebarbarás clafoutis
sponsored links
A clafoutis francia eredetû édesség. A hagyományos változatban feketecseresznye kerül bele, Franciaországban helyenként egy kupica cseresznyepálinkát vagy rumot is adnak hozzá. Ebben a végtelenül egyszerû süteményben azt szeretem, hogy mindenféle gyümölccsel nagyon jól variálható. Leglátványosabb a bogyós gyümölcsökkel, de finom cseresznyével, körtével és a savanykás rebarbarával is.
Tegnap leszedtem az utolsó szál rebarbarákat a kertben és ebben a süteményben használtam fel. Remélem, hogy a tavasszal ültetett tövek átvészelik a telet és következõ évben is megajándékoznak ilyen zsenge szárakkal. A lenti recept alapjául Segal Viktor körtés clafoutis receptje szolgált. Ez abban tér el a hagyományostól, hogy õ a tésztához tejfölt használ, amitõl még lágyabb és krémesebb lesz a tésztája.
Hozzávalók: 75 g finomliszt tönkölybúzából, 75 g puha vaj, 75 g cukor, 150 g tejföl, 2 tojás, fél citrom héja, fél vaníliarúd ...