Rebarbarás clafoutis

2011-10-10

sponsored links


A clafoutis francia eredetû édesség.  A hagyományos változatban feketecseresznye kerül bele, Franciaországban helyenként  egy kupica cseresznyepálinkát vagy rumot is adnak hozzá. Ebben a végtelenül egyszerû süteményben azt szeretem, hogy mindenféle gyümölccsel nagyon jól variálható. Leglátványosabb a bogyós gyümölcsökkel, de finom cseresznyével, körtével és a savanykás rebarbarával is.
Tegnap leszedtem az utolsó szál rebarbarákat a kertben és ebben a süteményben használtam fel. Remélem, hogy a tavasszal ültetett tövek átvészelik a telet és következõ évben is megajándékoznak ilyen zsenge szárakkal. A lenti recept alapjául Segal Viktor körtés clafoutis receptje szolgált. Ez abban tér el a hagyományostól, hogy õ a tésztához tejfölt használ, amitõl még lágyabb és krémesebb lesz a tésztája.

Hozzávalók: 75 g finomliszt tönkölybúzából, 75 g puha vaj, 75 g cukor, 150 g tejföl, 2 tojás, fél citrom héja, fél vaníliarúd ...

Folytats a blogon ... vaniliaakonyhaban.blogspot.com/2011/1...

sponsored links

Keres?s