Rebarbarás-bodzás zselés görögjoghurtkrém

2012-05-26

sponsored links

  Jó sokáig el voltam tûnve, de ez csak azért van, mert mostanában nem nagyon fõzök, mi most inkább a friss, ropogós saláták szezonját élvezzük, nem gyõzzük enni a kertben termett salátát, spenótot, ruccolát... Azért néha-néha készítek ezt-azt, ami leginkább édesség. Nem is olyan régen kezdõdött a rebarbara-mánia. Sosem ettem még, elképzelni is nehezen tudtam az ízét, azt olvastam nagyon savanyú, savas... ez a tulajdonsága nem annyira vonzott, viszont nagyon szép zöldség és a neve is eléggé magával ragadó, így rendeltem a zöldségesemtõl, hajmeresztõen borsos áron, 7 euró volt kilója, azaz "2100Ft". Vettem 1 kg-t, hazavittem, megmostam, lefotóztam, apróra vágtam és tepsiben megsütöttem egy kis juharsziruppal. Megkóstoltam és megállapítottam, hogy pénzért venni többet nem fogok rebarbarát. A rebarbarás történet elején még magokat is beszereztem, amiknek már ki kellett volna bújniuk, de egyelõre semmi...

Lehet, csak az én ízlelõbimbóim nem elég kifinomultak a rebarbarához, de hozzáadott töménytelen mennyiségû cukor nélkül számomra élvezhetetlen. Ezért találtam ki, hogy leszûröm fõzés után a levét, és bodzavirággal feldobom egy kicsit. 3 napig hûtõben, áztattam 1 kg rebarbara levében 4 tenyérnyi bodzavirágot. Ezután leszûrtem, vegyesvirág mézzel ízesítettem és enyhén felmelegítettem 2 zselatin lappal. Ameddig hûlt, 2 doboz görög joghurtot kikevertem 2dl tejszínnel, mézzel és pár csepp citromlével. Ezután kevés vízben feloldottam 2 db zselatinlapot, felmelegítettem, majd összekevertem a joghurttal. Ezt különbözõ formájú, méretû poharakba töltöttem és betettem 1 órára a hûtõbe. Ezután a kihûlt rebarbarás-bodzás zselébõl óvatosan ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/eUcr...

sponsored links

Keres?s