Rebarbaravirágos csalánleves, gombás édeskömény, tavaszi tulipános saláta
sponsored links
Ennek a menünek az elkészítése a zöldségek elõkészítésével és a rizs beáztatásával kezdõdik, majd a fõétel következik, melyet beteszünk a sütõbe. Innét kezdve könnyû dolgunk van, összeállítjuk a levest és a salátát, és tálalhatunk.
Szeretem az egyszemélyes sütõedényeket, melyek a tálalásnál meghálálják a velük való bíbelõdést. Az étel szépen egyben marad, nincs rombolás, elcsúszás. Általában nagy kíváncsisággal fognak neki a vendégek, különösen, ha a fedeles agyagedénynek elõttük vesszük le a tetejét. Most is ezeket.
Rebarbaravirágos csalánleves
A rebarbaravirág megint a nehezen fellelhetõ zöldségfélék közé tartozik - nálunk. Hiányában brokkolival is elkészíthetjük a levest. A csalánnal talán könnyebb lesz a dolgunk.
A kertben ilyenkor kezdenek virágozni a rebarbarabokrok. Amíg bimbós állapotban vannak a virágok egyszerre nagyon érdekes állagú és ízvilágú ételeket készíthetünk belõle.
Az állaga olyan, mint a halikra és az íze pedig frissen, savanykás.
2 adaghoz ...