Rebarbarapuding citromfû sziruppal
sponsored links
A rebarbara a II. Világháborúig, ismert alapanyaga volt a konyháknak, így a háziassznyok sokféle felhasználását ismerték. Ezt csak azért mondom, mert a múltkor amikor ezt valahol megjegyeztem, akkor kicsit furcsán néztek rám. Pedig így van.
Most van itt a szezonja, és érdemes minél többféle módon kipróbálni. Én próbálgatok bõszen mindenki helyett, felvállalom a kísérleti nyúl szerepét is amit most sem bántam meg. Készítettem egy rebarabara krémet, ami savanyú, és hozzá egy édes citromfû szirupot, amit együtt kanalazva végtelenül elégedett voltam. Ennek a két nagyon egyszerû, ellentétes íznek az összesimulása tökéletes. A savanyú és az édes, ha egyensúlyba kerül, a végeredmény mindig lenyûgöz.
Az egyensúlyt pedig mindenki maga szabályozhatja, mert a két réteg elkülönül, és ha nem elég édes a rebarbara, akkor lehet után kanalazni egyet a szirupból.
Hozzávalók:
6 szál rebarbara
1 nádcukor ...