Rebarbarapuding citromfû sziruppal

2012-05-29

sponsored links

rebarbara puding 007.jpg

A rebarbara a II. Világháborúig, ismert alapanyaga volt a konyháknak, így a háziassznyok sokféle felhasználását ismerték. Ezt csak azért mondom, mert a múltkor amikor ezt valahol megjegyeztem, akkor kicsit furcsán néztek rám. Pedig így van.

Most van itt a szezonja, és érdemes minél többféle módon kipróbálni. Én próbálgatok bõszen mindenki helyett, felvállalom a kísérleti nyúl szerepét is amit most sem bántam meg. Készítettem egy rebarabara krémet, ami savanyú, és hozzá egy édes citromfû szirupot, amit együtt kanalazva végtelenül elégedett voltam. Ennek a két nagyon egyszerû, ellentétes íznek az összesimulása tökéletes. A savanyú és az édes, ha egyensúlyba kerül, a végeredmény mindig lenyûgöz.

Az egyensúlyt pedig mindenki maga szabályozhatja, mert a két réteg elkülönül, és ha nem elég édes a rebarbara, akkor lehet után kanalazni egyet a szirupból.

Hozzávalók:

6 szál rebarbara

1 nádcukor ...


Folytats a blogon ... kajapiazongora.blog.hu/2012/05/29/cim...

sponsored links

Keres?s