Rebarbaraleves

2012-05-12

sponsored links


Néhány hete nagylányom közölte, hogy õ nem tortát, hanem rebarbarás pitét szeretne névnapjára. Persze a tavalyi rebarbarakészlet már elapadt és sehol nem sikerült felhajtanom frisset - míg végül az utolsó pillanatban egymás után két helyen is kaptam. Ennek eredményeképpen a napokban többféle rebarbarás ételt is készítettem, ezek egyike ez a leves.

A rebarbarát nagyobb darabokra vágtam, felöntöttem vízzel, fahéjat és házi vaníliás cukrot adtam hozzá, majd lassú tûzön puhára fõztem. Ekkor - a tûzrõl levéve - kivettem a fahéjdarabot az edénybõl és a rebarbarát botmixerrel pépesítettem. A tejszínt elkevertem a keményítõvel, hozzácsorgattam a péphez, leheletnyi sót szórtam hozzá, majd cukorral és kevés gyömbérrel ízesítettem. A tûzre visszatéve forrásig fõztem.
Alaposan behûtve, ízlés szerint eperdarabokkal, cukrozott mandulával és zabpehellyel, tejszínhabbal tálaltam.

Hozzávaló 3-4 adaghoz: 35 dkg ...

Folytats a blogon ... www.egycsipet.hu/2012/05/rebarbaralev...

sponsored links

Keres?s