REBARBARALEKVÁR CITROMFÛVEL
sponsored links
Ezzel az érdekes zöldséggel pár éve ismerkedtem meg. Hozzánk a szász lakosok által került s csak az újra nyitottak termesztették és fogyasztották, fura módon, mint gyümölcsöt
(ugye az avokádó gyümölcs, de zöldségként eszik).
Ugyanolyan bátorság kellett az elkészítéséhez, mint amilyen elszántság a termesztéséhez. Pedig mennyire finom, pikáns érdekes aroma...AHHH, imádom, mit mondjak egyebet.
Elõször ingatlanközvetítõ munkám alatt akadtam rá egy eladó külvárosi ház szomszédos telkén, ahol egy öreg bácsi termesztette. Azóta is visszajárok hozzá minden évben, frissen vágott rebarbarát vásárolni. Általában eperrel keverve szoktam lekvárt fõzni belõle, most elkészítettem a citromfüves változatát is. Nos, csalódás nem volt, nagyon finomra ...