Rebarbarakrémes sült kacsamell
sponsored links
Hozzávalók: 80 dkg kacsamellfilé, 5 dkg vaj, 2 ág rozmaring, 3 cm gyömbér, 1 kisebb narancs, himaláya só,bors
A krémhez: 40 dkg rebarbara, 1 dl vörösbor, 1 csipet reszelt gyömbér, 1 csipet õrölt szegfûszeg, barna nádcukor, fél citrom, 1 csipet só
Elkészítése: megmossuk és megszárítjuk a rozmaringágakat, félbevágjuk a gyömbért, vékony csíkokra vágjuk a narancs héját. Közepesen forró serpenyõbe tesszük a kacsahúst, bõrével lefelé. Mellédobjuk az elõkészített zöldségeket. Három percig sütjük, megfordítjuk, és még három percig pirítjuk. Utána tepsibe rakjuk, leöntjük kacsazsírral, mellédobjuk a rozmaringot, gyömbért, narancshéjat és 95 fokos sütõben másfél órán (sacc)keresztül konfitáljuk.
A krémhez vékonyan meghámozzuk a rebarbarát, feldaraboljuk,beletesszük egy lábasba. Öntünk rá fél liter vizet, egy deci vörösbort. Fûszerezzük reszelt gyömbérrel, szegfûszeggel, citromhéjjal, ízlés szerint édesítjük, majd egy csipet sót is adunk hozzá. Fedõ nélkül krémesre fõzzük.
Vidék Íze, 2014,június