Rebarbarafagylalt Dolce Vita után szabadon
sponsored links
Na, ezt nézzétek meg! Ugye micsoda gyönyörûség?! Igazi rebarbara rajongóknak ajánlott, tényleg gyönyörûen visszaadja a rebarbara savanykás ízét. Az elsõ verzió pontosan DV receptje alapján készült, némi liofilizált epret belecsempészve. Az enyémnek nem lett sajnos olyan gyönyörûséges zöld színe, hiába készült zöld rebarbarából, de az íze nagyon király! Az eredeti receptet a fenti linken megtaláljátok!
És akkor következzék a "szabadon" verzió:
Gyönyörû piros szárú rebarbarát kaptam a Lidlben elképesztõen kedvezõ, 400 Ft/kg áron, mindjárt került is a kosárba egy kiló. Az eredeti recepthez képest tettem még bele plusz ízfokozókat, mint a passiógyümölcs püré és szicíliai narancshéj (még téli DV vásárlásból maradt a fagyasztóban kicsi), így még egy kicsit tovább mélyültek az ízek. A színe megint nem lett olyan zöld, ellenben gyönyörû bugyirózsaszín maradt. :-)
Hozzávalók:
1 kg rebarbara
kb. 150 ml víz
ízlés szerint cukor (nálam kb. 150 g) ...