Rebarbarafagyi
sponsored links
Még a múltkori rebarbara(be)vásárlás alkalmával készítettem fagyit is - fõzött alappal, lágyra, gyerekbarát ízûre. :)
A rebarbarát a kétféle cukorral, kevés sóval, vízzel és a gyömbérrel fedõ alatt megpároltam. Amikor már puha volt, hozzáadtam a tej felét és a tûzrõl levéve alaposan összeturmixoltam.
A tojássárgát kikevertem még egy kevés cukorral* és a keményítõvel, majd belekevertem a maradék tejet is. Hozzáadtam a rebarbarás keveréket és a tûzre visszatéve besûrítettem. Mielõtt félrehúztam a tûzrõl, elkevertem benne egy kevés fahéjat, ezután hagytam kihûlni és a hûtõbe téve néhány órán át pihentettem.
Pihentetés után összeforgattam a félkeményre vert tejszínnel és géppel kifagyasztattam.
Hozzávalók: 200-250 g rebarbara, icipici só, 1 evõkanál vaníliás cukor, 1 evõkanál kristálycukor, 10 g reszelt gyömbér, 2 evõkanál víz, 1+1 dl tej, 2 tojás sárgája, ízlés szerint* további 1-2 evõkanál ...