Rebarbara sorbet
sponsored links
Ez a recept a rebarbara egyik legjobb felhasználási módja. A rebarbara íze mennyei, jól lehet variálni süteménybe, lekvárba, kompótba, de talán édesen, lehûtve a legfinomabb. Ez a sorbet nem tartalmaz tejterméket és tojást sem, mégis kiadós, lágy és krémes! A családban nálunk mindenki szereti. Nem szükséges hozzá fagylaltgép, anélkül is el lehet készíteni: vegyük ki többször és keverjük át, hogy a jégkristályok összetörjenek.
Rebarbara sorbet
Recept (2 személyre)
80 dkg rebarbara (meghámozva és felaprítva)
17 dkg cukor + még néhány evõkanál az édesítéshez ízlés szerint
100 ml víz
fél citrom frissen facsart leve
1. A meghámozott, felaprított rebarbarát egy serpenyõbe teszem 175 g cukorral és 100 ml vízzel. Felforralom, majd leveszem a fedõt, párolom még kb. 5 percig, míg a rebarbara megpuhul, majd kihûtöm.
2. Bekanalazom a turmixgépbe és pürésítem. Hozzáadom fél citrom kifacsart levét. Most ízesíthetõ még több citromlével és cukorral, ízlés szerint. Ha van fagylaltgépünk, a használati utasítás szerint készítõ el. Fagyigép hiányában óránként megkeverem a turmixgépbe a pürésített rebarbara sorbetet, közben a fagyasztóba teszem. (Én az elsõ keveréstõl számítva 30 perc után kevertem újra, majd betettem a fagyasztóba és 2 óra múlva újra átkevertem a robotgéppel, és további 2 óra alatt fagyasztottam készre.) Addig keverjük, míg a kívánt állagot el nem érjük. Mi pillanatok alatt bekanalaztuk.