Rebarbara pudding
sponsored links
A rebarbara az egyik kedvencem. Végre hozzájutottam, 4 tõhöz, Francis néni jóvoltából. Idén már annyi volt hogy fagyasztóba is került. Alapból a málnás illetve az epres rebarbarás pite a kedvencem, de a fagyasztottból szívesebben készítek, mártást húsok mellé vagy olyan süteményeket amikben csak egyedül rebarbara van. Így most egy angol pudding receptet próbálok ki. Ez teljesen különbözik a magyar pudingtól. Majdnem felfújtas jellege van. Melegen és hidegen is finom, én melegen vanília fagylalttal, hidegen pedig tejszínhabbal tálaltam. A sok édes ízt remekül kompenzálta a rebarbara savanykás íze :)
Rebarbara pudding:
Én egy laposabb, nagyobb jénaiban készítettem, amit utólag megbántam. Egy magasabb falú, kicsit kisebb jénaiban jobban fog érvényesülni.
650 g rebarbara
200 g cukor
Tészta:
150 g liszt
100 g olvasztott vaj - lehûtött ...