Rebarbara pongyolában
sponsored links
A klasszikus alma pongyolában (vagy slafrokban) friss, tavaszi változata. Egyszerû, sûrû palacsintatésztában készült, de ajánlom kipróbálni sör- vagy esetleg bortésztával.
Vágjuk a rebarbarát 5-6 cm hosszú darabokra, ha nagyon vastagok a szárak, vágjuk hosszában is ketté. Keverjünk a szokásosnál sûrûbb palacsintatésztát, amihez kivételesen adjunk egy evõkanál cukrot is. Forrósítsunk fel egy edényben bõ olajban sütéshez olajat. Mártsuk a rebarbara darabokat a palacsintatésztába, tegyük az olajba, majd vegyük közepesre a lángot. Néhány perc alatt süssük aranybarnára, szûrõlapáttal szedjük papírtörlõvel bélelt tányérra.
Mivel az így elkészített rebarbara veszettül savanyú kellemesen savanykás, hintsük meg bõségesen ...