Rebarbara befõtt (paleo)
sponsored links
Nagyon szeretem a rebarbarás dolgokat, eperrel verhetetlen párost alkot nálam (lassan málnával is érdemes lesz házasítani), de naranccsal is nagyon finom lesz, majd tél tájékán. Sõt! Sült húsok mellé köretnek is! Ezért is raktam el jó pár üveggel belõle. A munka vele minimális. Amiért érdemes most elrakni az az, hogy június után megnõ a rebarbara oxálsav tartalma.
Hozzávalók üvegenként:
2-3 rebarbaraszár
7,5 dkg eritrit
2 cm vaníliarúd felhasítva
fél fahéjrúd
4-5 szegfûszeg
szénsavmentes ásványvíz
Az ízesítõanyagokat csavaros tetejû üveg aljába tesszük. A megmosott rebarbarát 3 centis darabokra vágjuk, hámozni nem kell. Az üvegbe rakjuk. Lezárjuk. Meggyõzõdünk, róla, hogy a kupakoknál nem ereszt (azonnal észrevesszük, ha fejtetõre állítjuk az üvegeket). Mosogatógépbe tesszük (természetesen nem a mosatlanokkal együtt és mosogatószerek nélkül). Majd 70 fokos programon tartósítjuk. A mosogatógépben hagyjuk kihûlni. Ennyi...
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!
Amikhez felhasználhatjuk a befõttet a receptekért, csak az étel nevére kell kattintani.