Rebarabarás pite
sponsored links
Büszkén jelentem, túl vagyok a rebarbara keresztségen. Igen bevallom, nem csak fõzés terén nyújtott újdonságot, de ízvilágában is, hiszen még sosem ettem. Aromás, édesség érzete savanykással párosul. Pedig nem fûztem hozzá nagy illúziókat. Tudtam, hogy virágkorát éli és nagy népszerûségnek örvend, de azt hittem ez csak egy újabb divathóbort. Most már számomra is kiderült, hogy nem az. Azt hiszem megérdemelt helye lesz a konyhámban.
Tészta: 12,5 dkg vaj v. margarin - 20 dkg liszt - 6 dkg cukor - 1 tojássárgája (fehérje majd kenéshez kell) - fél csomag sütõpor - 1 vaníliás cukor - 1 evõkanál tejföl - fél citrom reszelt héja
Töltelék: min. 30 dkg rebarbara - 15 dkg cukor - 1 vaníliás cukor - 1 púpos kanál keményítõ
Kezdjük a rebarbarával. Nem kell megpucolni elég csak jól megmosni. Utána vágjuk fel kb. 1,5 cm vastag szeletekre. Ha alapjáraton vastag a rebarbara, akkor ketté is. Szórjuk meg a cukrokkal és hagyjuk állni, míg el nem ...