Ravioli zsályás gombával töltve
sponsored links
Az igazi házitészta mindig nagyon jólesik, fõleg ha raviolit készítünk belõle. Tavaly Toszkánából kétféle ravioliszaggatót is hoztam, ezek közül a kör alakúval készített tésztával már találkozhattatok a blogon, most pedig következzen egy egyszerû recept a négyzetessel. Igazából az dönti el, melyiket használom, hogy milyen széles tésztacsíkot nyújtok. Ha szélesebb, akkor a négyzetes szaggatóval gazdaságosabban tudunk dolgozni, a keskenyebbnél meg használhatjuk a kör alakút. Mindkettõ szép nagy raviolit szaggat, épp ilyet kaptunk a toszkán éttermekben is tavaly nyáron. A négyzet alakú raviolinál nagyobb az a terület, ahol nincs töltelék, csak a tésztaszélek érvényesülnek, ezt én nagyon szeretem. Persze csak akkor, ha tényleg al dentére fõzzük a tésztát, nem pedig túl puhára.
Akinek nincs szaggatója, az is készíthet más alakú raviolit, ezt a technikát itt mutattam be egy sütõtökös töltelékkel. Amúgy nem is olyan egyszerû a raviolikészítés, régebben elõfordult, hogy nem sikerült túl jól, és ezekbõl a kudarcokból a következõket tanultam meg:
- Ha nincs szaggatónk, figyeljünk arra, hogy elég nagy formákat vágjuk ki. A boltban kapható, kicsi raviolit ne próbáljuk leutánozni, az géppel készül, de jobb is a nagy!
- Ne tegyünk a tésztalapokra túl sok tölteléket, én erre mindig hajlamos voltam, de ettõl nem ...