Ratatouille avagy francia lecsó
sponsored links
Életemben egyszer ettem ratatouille-t egy csíkszeredai étteremben, ízlett, de nekem egy kicsit túl száraznak tûnt. Elhatároztam, hogy egyszer otthon is kipróbálom, most került sor rá, szerintem finomabb lett sokkal, mint az éttermi. Nem tudom, hogy pontosan milyennek kell lennie, mert sosem ettem Franciaországban igazi francia lecsót, de nekem nagyon ízlett.
Hozzávalók (4 személyre): 2 hagyma, 1 piros és 1 zöld paprika, 2 kisebb cukkini héjastól, 1 nagyobb padlizsán, 2 nagyobb paradicsom, 3 cikk fokhagyma, ízlés szerint provencei fûszerkeverék, 1 kis szál zellerzöld, olaj.
Elkészítése: A hagymát meghámozzuk, hosszában vékony szeletekre vágjuk. A paprikát csíkokra vágjuk. A padlizsánt ...