Ratatouille, a lecsó franciául

2012-07-17

sponsored links


A ratatouille a fûszerekrõl szól. Dél-Franciaországba visz, ahol a levendula és kakukkfû fûszeres illata van a száraz levegõben. Sokan csakúgy lelecsózzák, mert persze hasonlít alapjaiban a mi nyári mindenesünkre, de ne feledkezz meg a délies fûszerekrõl, szárított, friss egyaránt jöhet. Nekem most egy arab fûszerkeverék a szerelmem, nevét nem tudom, a szíreknél vettem: a padlizsánt már a sütésnél megszórom vele. Ez a ratatouille készítés fontos momentuma: padlizsán szivacsként szívja magába az olajat (amit késõbb ki is enged magából a fõzés során), és a fûszereket. A szerecsendió nem hiába már az elsõk között volt, ami fûszerezte az unalmas északi népek konyháját. Mindig egészet vegyél, és frissen reszeld az ételbe.

Ratatouille

Mennyiség :                         2-3 fõ
Elkészítési idõ:        10 perc
Fõzési idõ :                15 - 20 perc

Hozzávalók:
      1 közepes padlizsán
      2 hagyma
      2 színes zöldpaprika ...

Folytats a blogon ... nyarikonyha.blogspot.com/2012/07/rata...

sponsored links

Keres?s