Ratatouille, a lecsó franciául
sponsored links
A ratatouille a fûszerekrõl szól. Dél-Franciaországba visz, ahol a levendula és kakukkfû fûszeres illata van a száraz levegõben. Sokan csakúgy lelecsózzák, mert persze hasonlít alapjaiban a mi nyári mindenesünkre, de ne feledkezz meg a délies fûszerekrõl, szárított, friss egyaránt jöhet. Nekem most egy arab fûszerkeverék a szerelmem, nevét nem tudom, a szíreknél vettem: a padlizsánt már a sütésnél megszórom vele. Ez a ratatouille készítés fontos momentuma: padlizsán szivacsként szívja magába az olajat (amit késõbb ki is enged magából a fõzés során), és a fûszereket. A szerecsendió nem hiába már az elsõk között volt, ami fûszerezte az unalmas északi népek konyháját. Mindig egészet vegyél, és frissen reszeld az ételbe.
Ratatouille
Mennyiség : 2-3 fõ
Elkészítési idõ: 10 perc
Fõzési idõ : 15 - 20 perc
Hozzávalók:
1 közepes padlizsán
2 hagyma
2 színes zöldpaprika ...