rakott zöldbab újragondolva

2017-10-18

sponsored links

Azt hittem, errõl az ételrõl nem is lesz recept. :) Tényleg teljesen újragondoltam a rakott zöldbabot, rizs helyett bulgurt használtam, darált hús helyett szója granulátumot és az istennek nem akart egyben maradni :) A lánykám viszont megmentette a helyzetet, mert lefotózta úgy, hogy az teljesen vállalható :) A kép telefonnal készült ugyan, de legalább van kép! :)
Hozzávalók 6 fõre: 850 gr zöldbab, 250 gr bulgur, 125 gr szójagranulátum, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 ek olíva olaj, só, bors, fûszerpaprika, 450 gr 12 %-os tejföl.
Elkészítése: a bulgurt forrázzuk le, hagyjuk dagadni, a zöldbabot tisztítsuk meg, vágjuk fel és fõzzük roppanósra. A szójagranulátumot Steiner Kristóf útmutatása szerint készítettem el. Azaz kétszer áztattam, kétszer csavartam ki. Azután már úgy bántam vele, mintha rendes darált hús lenne, azaz készítettem egy jó kis pörköltes cuccot belõle. A tûzálló tálat kiolajoztam, és rétegeztem benne a résztvevõket, mint más hasonló rakott étel esetében. 25 percig sütöttem 180 fokos sütõben, megvártam, amíg teljesen kihûl, akkor vágtam fel. Nos, itt ért a meglepetés, a bulgur miatt gurult szét az egész. :) Mindegy, gondoltam, kép nem lesz róla, leírás nem lesz róla, az íze teljesen rendben volt, így megettük. :) Aztán kaptam a megmentõ képet és így lett minden. :)

Folytats a blogon ... kimeloetelek.blogspot.com/2017/10/rak...

sponsored links

Keres?s