Rakott zöldbab
sponsored links
Egy ételnek száz változata lehet. A klasszikus recepteken nem szoktunk alapjaiban változtatni, hiszen azzal pont a lényegüket veszítenék el. De egyéb ételeket nyugodtan lehet variálni és ezzel-azzal kipróbálni.
Ma bemutatkozik a rakott zöldbab egyik változata, pörkölt maradékkal és tojással rakva.
Hozzávalók:
80 dkg zöldbab (lehet fagyasztott is)
4 tojás
30 dkg maradék pörkölt
4 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt
vaj, só
- A feldarabolt zöldbabot sós vízben fõzd puhára, majd szûrd le és jól csepegtesd le. A 4 tojást forrástól számítva 10 percig fõzd, majd pucold meg.
- A pörköltöt a szaftjával együtt daráld át vagy késes robotgépben aprítsd darabokra. (Ha nincs otthon pörkölt maradékod, akkor ugyanennyi darált húst tégy rá egy fél fej párolt hagymára és adj hozzá egy evõkanál gulyáskrémet. Pirítsd pár percig, míg teljesen átsül.)
- A sajtot keverd össze a tejföllel.
- Vajazz ki egy sütõtálat és jöhetnek a rétegek. Alulra tedd a bab harmadát. Karikázz rá két tojást, majd kanalazd rá a pörkölt felét és öntözd meg a sajtos tejföl felével. Majd újra 1/3-nyi bab, két tojás felkarikázva, a pörkölt másik fele. Erre tedd rá az utolsó adag babot és locsold meg a maradék sajtos tejföllel.
- Melegítsd elõ a sütõt 180 fokra.
- Morzsolj vajdarabkákat az étel tetejére és süsd 20 percig.
Forrás: Fakanál 2000/7. szám