Rakott tÔkehal
sponsored links
Nem tudom mikor vĂĄlik az ember lĂĄnya bloggerrĂ©. Rögtön az elejĂ©n? Vagy csak Ă©vek mĂșlva? Vagy a lĂĄtogatottsĂĄgtĂłl fĂŒgg? Vagy az elsĂ” bejegyzĂ©stĂ”l bloggernek titulĂĄlhatom magam? SzĂłval nem tudom hol ĂĄllok a ranglĂ©trĂĄn. Van blogger etikett? Tartozom-e szĂĄmadĂĄssal az olvasĂłknak, követĂ”knek? Nem tudom mĂĄs hogyan csinĂĄlja, mindenesetre szeretnĂ©k elnĂ©zĂ©st kĂ©rni azoktĂłl, akik rendszeresen olvassĂĄk a receptjeim, ugyanis elsĂ”sorban lakberendezĂ”-belsÔépĂtĂ©sz vagyok, s akik megszoktĂĄk tĂ”lem a majd’ naponta felkerĂŒlĂ” recepteket, egy ideje tapasztalhatjĂĄk, mennyire megritkultak a bejegyzĂ©sek. HĂĄl’ istennek, annyi munkĂĄm lett az utĂłbbi idĂ”ben, hogy nincs idĂ”m olyan Ă©telek kĂ©szĂtĂ©sĂ©re, amit aztĂĄn szĂ©pen tĂĄlalva, szĂ©pen fotĂłzva feltennĂ©k ide a blogra. (TermĂ©szetesen, ez nem azt jelenti, hogy nem fĂ”zök a csalĂĄdnak…:) )
A tegnapi vacsorĂĄt – bĂĄr nem lett jĂł fĂ©nykĂ©p-, azĂ©rt Ărom le, mert nagyon finom lett, rĂĄadĂĄsul gyorsan elkĂ©szĂŒl.
HozzĂĄvalĂłk:
1 kg tÔkehal
3 ek .halfûszer keverék
3-4 vĂ©kony csĂk hĂșsos szalonna
1-2 gerezd fokhagyma
4 ek. kapor
4 ek. petrezselyem
4 ek. zsemlemorzsa
4 ek. kukoricaliszt
6 ek. reszelt sajt
3-4 marék rukkola
reszelt citromhéj
sĂł
bors
olĂva olaj
A halfiléket befûszereztem. (Nålam ålltak egy napot a hûtÔben.)
A zsemlemorzsåt összekevertem a kukoricaliszttel, a (fagyasztott), összevågott kaporral, petrezselyemmel, kinyomott fokhagymåval, sóval, borssal, reszelt sajttal, rukkolåval, reszelt citromhéjjal.
Egy mĂĄzas, lapos cserĂ©pedĂ©nyt olajjal bekentem, rĂĄfektettem a szalonna csĂkokat, erre kerĂŒlt egy rĂ©teg hal, erre a morzsĂĄs keverĂ©k fele, erre hal, Ă©s megint morzsĂĄs keverĂ©k.
ElĂ”melegĂtett 220 fokos sĂŒtĂ”ben 20 perc alatt kĂ©szre sĂŒtöttem.