Rakott tészta sonkával és brokkolival

2011-05-16

sponsored links


Nézegettem Lilla mac and cheese ihletét, de nálunk végül ez lett belõle. Jó dolog az az amerikai változat, de szerintem teljesen felesleges tejmártást fõzni, mert a tojás-tejföl kombináció épp olyan jól megállja a helyét.

Egyszer már készítettem úgy is rakott tésztát, hogy nyersen dobtam bele a tejbe a tésztát, majd így be a sütõbe. Akkor jól is sikerült, de az arányokat menthetetlenül elfelejtettem, így maradtam a tészta elõre megfõzésének verziójánál.

4 személyes adaghoz: 40 deka rövid csõtészta, 40 deka brokkoli, 10 deka sonka, 10 deka jól reszelhetõ sajt (például Cheddar), 2 tojás, 2 deci tejföl, szûk maréknyi petrezselyemlevél, só.

Így készült: A...

Úgy 15 perc bõven elég neki a forró sütõben. A tojásos keverék átsül, a sajt meg jól megpirul a tetején.

Folytats a blogon ... agifoz.blogspot.com/2011/05/rakott-te...

sponsored links

Keres?s