Rakott tészta sonkával és brokkolival
sponsored links
Nézegettem Lilla mac and cheese ihletét, de nálunk végül ez lett belõle. Jó dolog az az amerikai változat, de szerintem teljesen felesleges tejmártást fõzni, mert a tojás-tejföl kombináció épp olyan jól megállja a helyét.
Egyszer már készítettem úgy is rakott tésztát, hogy nyersen dobtam bele a tejbe a tésztát, majd így be a sütõbe. Akkor jól is sikerült, de az arányokat menthetetlenül elfelejtettem, így maradtam a tészta elõre megfõzésének verziójánál.
4 személyes adaghoz: 40 deka rövid csõtészta, 40 deka brokkoli, 10 deka sonka, 10 deka jól reszelhetõ sajt (például Cheddar), 2 tojás, 2 deci tejföl, szûk maréknyi petrezselyemlevél, só.
Így készült: A...
Úgy 15 perc bõven elég neki a forró sütõben. A tojásos keverék átsül, a sajt meg jól megpirul a tetején.