Rakott puliszka

2017-07-28

sponsored links


HozzĂĄvalĂłk 26 cm hosszĂș, ovĂĄlis sĂŒtĂ”tĂĄlhoz:

  • 1 dl tej
  • 1 l vĂ­z
  • 5 dkg vaj
  • 30 dkg kukoricadara
  • 10 dkg bĂșzadara
  • 1 teĂĄskanĂĄl sĂł
  • 30 dkg vĂ©kony szelet hĂșsos, fĂŒstölt szalonna
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 30 dkg trappista sajt reszelve

a tĂĄlalĂĄshoz:

  • frissen Ă”rölt bors (elhagyhatĂł)




  • A tejet a vĂ­zzel Ă©s a vajjal felforraltam.
  • BeleszĂłrtam a kĂ©tfĂ©le dara keverĂ©kĂ©t Ă©s a sĂłt, majd kis lĂĄngon tejbegrĂ­z sĂ»rĂ»sĂ©gĂ»re fĂ”ztem.
  • A tĂ»zrĂ”l levĂ©ve hĂ»lni hagytam.
  • A szalonnĂĄt vĂ©kony csĂ­kokra, a megpucolt hagymĂĄt karikĂĄkra vĂĄgtam.
  • PirĂ­tani kezdtem a szalonnĂĄt, majd pĂĄr perc elteltĂ©vel hozzĂĄadtam a hagymĂĄt, Ă©s az egĂ©szet szĂ©p pirosra sĂŒtöttem.
  • A pörcöt Ă©s a hagymĂĄt szĂ»rĂ”kanĂĄllal kiemeltem, a visszamaradt zsĂ­rt fĂ©lretettem.
  • A sĂŒtĂ”tĂĄlat vĂ©konyan kikentem a szalonnazsĂ­rral, Ă©s a zsĂ­rba mĂĄrtogatott fagylaltoskanĂĄllal a puliszka felĂ©t beleadagoltam.

  • Meghintettem a hagymĂĄs szalonna Ă©s a reszelt sajt felĂ©vel.

  • IsmĂ©t egy rĂ©teg puliszka, hagymĂĄs szalonna Ă©s sajt következett.

  • Az Ă©telt elĂ”melegĂ­tett, 180 fokos sĂŒtĂ”ben a sajt pirulĂĄsĂĄig sĂŒtöttem.
  • Frissen Ă”rölt borssal meghintve tĂĄlaltam.



A receptet megtalĂĄljĂĄtok a KifĂ”ztĂŒk gasztromagazin mĂĄjusi szĂĄmĂĄban.

Folytatás a blogon ... hankka.blogspot.com/2017/07/rakott-pu...

sponsored links

Keres?s