Rakott puliszka
sponsored links
HozzĂĄvalĂłk 26 cm hosszĂș, ovĂĄlis sĂŒtĂ”tĂĄlhoz:
- 1 dl tej
- 1 l vĂz
- 5 dkg vaj
- 30 dkg kukoricadara
- 10 dkg bĂșzadara
- 1 teĂĄskanĂĄl sĂł
- 30 dkg vĂ©kony szelet hĂșsos, fĂŒstölt szalonna
- 1 nagy vöröshagyma
- 30 dkg trappista sajt reszelve
a tĂĄlalĂĄshoz:
- frissen Ôrölt bors (elhagyható)
- A tejet a vĂzzel Ă©s a vajjal felforraltam.
- BeleszĂłrtam a kĂ©tfĂ©le dara keverĂ©kĂ©t Ă©s a sĂłt, majd kis lĂĄngon tejbegrĂz sĂ»rĂ»sĂ©gĂ»re fĂ”ztem.
- A tûzrÔl levéve hûlni hagytam.
- A szalonnĂĄt vĂ©kony csĂkokra, a megpucolt hagymĂĄt karikĂĄkra vĂĄgtam.
- PirĂtani kezdtem a szalonnĂĄt, majd pĂĄr perc elteltĂ©vel hozzĂĄadtam a hagymĂĄt, Ă©s az egĂ©szet szĂ©p pirosra sĂŒtöttem.
- A pörcöt Ă©s a hagymĂĄt szĂ»rĂ”kanĂĄllal kiemeltem, a visszamaradt zsĂrt fĂ©lretettem.
- A sĂŒtĂ”tĂĄlat vĂ©konyan kikentem a szalonnazsĂrral, Ă©s a zsĂrba mĂĄrtogatott fagylaltoskanĂĄllal a puliszka felĂ©t beleadagoltam.
- Meghintettem a hagymås szalonna és a reszelt sajt felével.
- Ismét egy réteg puliszka, hagymås szalonna és sajt következett.
- Az Ă©telt elĂ”melegĂtett, 180 fokos sĂŒtĂ”ben a sajt pirulĂĄsĂĄig sĂŒtöttem.
- Frissen Ôrölt borssal meghintve tålaltam.
A receptet megtalĂĄljĂĄtok a KifĂ”ztĂŒk gasztromagazin mĂĄjusi szĂĄmĂĄban.