Rakott palacsinta
sponsored links
A palacsinta - jelentõs részét a folyadék teszi ki, amely víz vagy tej, és némi liszt - ezáltal mondhatjuk talán a leggazdaságosabb lisztes étel. Még tovább növelhetjük a tészta mennyiségét élesztõvel, vagy sütõporral. Az élesztõs palacsinta az orosz konyhában megjelenik már a IX. században és mára az egyik jellegzetességévé válva az egész gasztro világ, "blini" néven ismeri.
A palacsintához búzaliszten kívül, hajdina, kukorica, rizs, zab, köles lisztet használhatunk. Legnagyszerûbb, ha van otthon egy kis malmunk, amellyel mindig frissen készíthetünk, bármilyen teljes kiõrlésû lisztet. Ennek hiányában kávédarálón is megõrölhetjük a különbözõ gabonákat, különösen a puhább állagúakat. A lisztet felhasználás elõtt mindig legalább kétszer átszitáljuk. A saját õrlésûnél, hogy a durva korpát elválasszuk, egyébként pedig, hogy a liszt megteljen levegõvel és energiával.
Az igazi orosz blini kis tányér méretû öntöttvas palacsintasütõben készül. A palacsinta tortához, a töltött és rakott ...