Rakott makaróni csípõs húsgombóccal és koktélparadicsommal
sponsored links
A tészta örök kedvenc marad. Bármilyen formában mindig sikert lehet aratni vele. Egyébként úgy vettem észre, hogy nálunk a sütõben sült tésztafélék sokkal kelendõbbek mint a hagyományosan elkészítettek. A mostani variációhoz nem darált húst használtam, hanem kolbászhúst abból is a csípõset.
Hozzávalók: 1 szál sütnivaló kolbász, 1 csomag makaróni tészta, 500 ml passzírozott paradicsom, 2 ek friss krémsajt, bazsalikom, petrezselyem, medvehagyma, 1 vöröshagyma, 1 fokhagyma, 4 újhagyma, 8-10 koktélparadicsom, 15 dkg reszelt sajt
A hagymákat kockázzuk, az újhagymákat karikákra vágjuk. A zöld fûszereket felaprítjuk.
A kolbászhúsból kis gombócokat formálunk, majd kevés olajon átsütjük õket. Kivesszük a serpenyõbõl és a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Erre öntjük a passzírozott paradicsomot. Miután felforrt fûszerezzük sóval és borssal, kevés cukrot is adhatunk hozzá. Hozzákeverjük a krémsajtot a lereszelt sajt felét, végül a felaprított zöld fûszereket. A tésztát a megadott módon kifõzzük. Egy nagyon jénai tálba öntjük, hozzáadjuk a karikázott újhagymákat, koktélparadicsomokat és a megsült húsgombócokat - végül a mártással meglocsoljuk. Tetejére még rászórjuk a maradék reszelt sajtot végül elõmelegített sütõben megsütjük. 180 fokon kb. 30 percen keresztül.
A tészta így nagyon jól átveszi az ízeket, tényleg finomabb mint máshogy elkészítve.