Rakott káposzta

2014-05-31

sponsored links

Hú de szeretem, még hidegen is rájárok. Na persze én mire nem, imádok enni!!! Ha lehetne 3 kívánságom az egyik az volna, hogy bármit és bármennyit ehessek büntetlenül.:-D Na nem szaporítom  tovább a szót inkább írom a receptet. :)

 

Hozzávalók:
  • 300 g savanyú káposzta
  • 500 g darált sertéscomb
  • 250 g rizs (szárazon mérve)
  • 1 vöröshagyma
  • só, pirospaprika
  • 1 nagy pohár tejföl (375 g)

Elkészítés:
  1. A savanyú káposztát párszor átöblítjük. (Nem muszáj, de én nem szeretem, ha könnyfacsaróan savanyú lesz a kész étel.)
  2. Vágjuk fel a káposztaszálakat/csíkokat különben meggyûlik vele a bajunk evés közben! :)))
  3. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük és egy jó kanál zsíron átforrósítjuk, majd felöntjük dupla mennyiségû forró vízzel. Ízesítsük 1 és fél kávéskanál sóval. Fedõ alatt takarékon megfõzzük, addig míg a víz teljesen elpárolog róla. Mikor kész, egy villával átforgatjuk és a fedõt félig tesszük csak rá.
  4. A kockára vágott vöröshagymát 1-2 evõkanál sertészsíron megdinszteljük, majd a darált húst hozzátesszük és fehéredésig sütjük.
  5. Egy evõkanál pirospaprikával megszórjuk, adunk hozzá kb. egy deci vizet és fedõ alatt, takaréklángon puhára pároljuk.
  6. A sütõt melegítsük elõ 180 fokra.
  7. Egy fedeles jénai tál aljába tejfölt simítunk vagy kizsírozzuk, erre mehet egy réteg rizs, majd egy réteg darált hús, ezután káposzta, és ezt addig ismételjük amíg el nem fogynak a hozzávalók. A legtetejére káposzta kerüljön, majd a doboz tejföl.
  8. Tegyük rá a fedõt és 180 fokon süssük kb. 30-40 percig.
 Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... barbikonyhaja.blogspot.com/2014/05/ra...

sponsored links

Keres?s