Rakott káposzta
sponsored links
Hú de szeretem, még hidegen is rájárok. Na persze én mire nem, imádok enni!!! Ha lehetne 3 kívánságom az egyik az volna, hogy bármit és bármennyit ehessek büntetlenül.:-D Na nem szaporítom tovább a szót inkább írom a receptet. :)
Hozzávalók:
- 300 g savanyú káposzta
- 500 g darált sertéscomb
- 250 g rizs (szárazon mérve)
- 1 vöröshagyma
- só, pirospaprika
- 1 nagy pohár tejföl (375 g)
Elkészítés:
- A savanyú káposztát párszor átöblítjük. (Nem muszáj, de én nem szeretem, ha könnyfacsaróan savanyú lesz a kész étel.)
- Vágjuk fel a káposztaszálakat/csíkokat különben meggyûlik vele a bajunk evés közben! :)))
- A rizst megmossuk, lecsepegtetjük és egy jó kanál zsíron átforrósítjuk, majd felöntjük dupla mennyiségû forró vízzel. Ízesítsük 1 és fél kávéskanál sóval. Fedõ alatt takarékon megfõzzük, addig míg a víz teljesen elpárolog róla. Mikor kész, egy villával átforgatjuk és a fedõt félig tesszük csak rá.
- A kockára vágott vöröshagymát 1-2 evõkanál sertészsíron megdinszteljük, majd a darált húst hozzátesszük és fehéredésig sütjük.
- Egy evõkanál pirospaprikával megszórjuk, adunk hozzá kb. egy deci vizet és fedõ alatt, takaréklángon puhára pároljuk.
- A sütõt melegítsük elõ 180 fokra.
- Egy fedeles jénai tál aljába tejfölt simítunk vagy kizsírozzuk, erre mehet egy réteg rizs, majd egy réteg darált hús, ezután káposzta, és ezt addig ismételjük amíg el nem fogynak a hozzávalók. A legtetejére káposzta kerüljön, majd a doboz tejföl.
- Tegyük rá a fedõt és 180 fokon süssük kb. 30-40 percig.
Jó étvágyat!