Rakott káposzta
sponsored links
Tavaly karácsonyra töltöttkáposzta formában készítettem el ezt az ételt, vagy mondhatnám inkább úgy, hogy a töltöttkáposztám kapott új formát. Nagyon szeretem, de a húsevõ családtagjaim is szívesen megették. Anyukám pedig kimondottan megdícsérte, õ elõször evett hús helyett gombával rakott káposztát.
Hozzávalók: 1 közepes fej káposzta, 40 dkg csiperkegomba (friss), maréknyi szárított vargánya (kb. 5 dkg), 2 fej hagyma, 2-3 evõkanál rizs, 1 sárgarépa, olaj, só, bors, ízlés szerint kakukkfû, csombor és kapor, 1 paradicsom, tejföl a tálaláshoz.
Elkészítés: A káposzta külsõ leveleit leszedjük és vastagabb erezeteit levágjuk, amjd vékonyra sarvaljuk. Bõven megsózzuk és félretesszük. A rétegzéshez a csiperkéket megtisztjtjuk és ledaráljuk, a varhányákat apóra vágjuk, vagy kis darabokra csipkedjük.Egy felaprított hagymát kevés olajon megfutattjuk, majd hozzáadjuk a megmosott rizs és a gombát. Összekavarjuk és ...